PacificNG Header
PacificNG Header 

How to Insert Images to a Posting

North American Narrow Gauge; West of the Rockies (including Canada; Mexico).

How to Insert Images to a Posting

Postby CraigH » Thu Sep 03, 2009 2:40 pm

Here's a test and INSTRUCTIONS on importing images into a posting on this Forum.

First, I'm busy typing some text. Next I'll look just below this text box I'm typing in and push the Upload Attachment button (bottom left corner of the text box).

So next I browse my computer for the image I need, just like on an e-mail. Add a caption if desired, push the button and upload the image. Somewhere in here is a button asking you if you want the image in-line or not.
Radley 2.jpg
Radley Hunter image I got from somewhere.


If "YES". some text with the image info will pop up where you left off typing. You can move that text around to where you need it. I did that for the image above by hitting "ENTER" a couple times to move it down a line.

Now keep on typing away happily till the next image need insertion.

There ya go!

Craig H
Last edited by CraigH on Fri Sep 04, 2009 9:30 am, edited 1 time in total.
Reason: Useful Instructions for everyone.
Craig Hoefer

HDS Decals and other amusing projects
PacificNG.com co-conspirator
User avatar
CraigH
 
Posts: 206
Joined: Sun Jul 19, 2009 10:25 am
Location: Marin County, California (NPC country)

Re: Test for image import to documents

Postby ferroequine » Thu Sep 03, 2009 2:43 pm

Test from generic user account to verify ability to upload files.
8adb.jpg
More Radley Hunter
ferroequine
 
Posts: 2
Joined: Thu Sep 03, 2009 2:23 pm

Re: How to Insert Images to a Posting

Postby CraigH » Tue Sep 15, 2009 7:45 am

Update:
IMAGE SIZES

As for size and such, anything up to 2megs can be uploaded. I would recommed a jpg file but I believe bmp, png, jpg and gif all work.
Craig Hoefer

HDS Decals and other amusing projects
PacificNG.com co-conspirator
User avatar
CraigH
 
Posts: 206
Joined: Sun Jul 19, 2009 10:25 am
Location: Marin County, California (NPC country)

Re: How to Insert Images to a Posting

Postby Curtis_F » Tue Oct 13, 2009 2:40 pm

Craig,

I'm not always getting the "Upload attachment" button when I make a post.

In the "Modeling: Locomotives" forum I made a couple of posts in the "SPC and PSC D&RG Class 42 4-4-0" thread and never had the option. I ended up linking the images to a web address I have, which means they will eventually be deleted.

Is the attachment option not avaliable in all the sub-forums?


Thanks,

Curtis F.
Curtis S. Ferrington
Train Nut
User avatar
Curtis_F
 
Posts: 103
Joined: Mon Sep 14, 2009 11:09 am
Location: Reedley, CA

Re: How to Insert Images to a Posting

Postby Andrew Brandon » Tue Oct 13, 2009 3:12 pm

Curtis,

I'll take a look later on to make sure that is functioning correctly, the link is working for me when I create a reply, the issue could be a permissions issue and I will check that out.

Andrew
Andrew Brandon - PacificNG Webmaster
An End To Red Domes In Our Lifetime!
User avatar
Andrew Brandon
 
Posts: 569
Joined: Mon Aug 17, 2009 4:37 pm
Location: Grass Valley, Ca

Re: How to Insert Images to a Posting

Postby Andy Anderson » Wed Oct 14, 2009 6:41 pm

This is great but how would I post a video from my computer??

Andy A
Andy Anderson
 
Posts: 1
Joined: Wed Oct 14, 2009 2:45 pm

Re: How to Insert Images to a Posting

Postby Andrew Brandon » Wed Oct 14, 2009 10:58 pm

There currently is no way to embed videos, I would suggest uploading to youtube and posting a link here.
I will look into other methods of doing this as time allows.
Andrew Brandon - PacificNG Webmaster
An End To Red Domes In Our Lifetime!
User avatar
Andrew Brandon
 
Posts: 569
Joined: Mon Aug 17, 2009 4:37 pm
Location: Grass Valley, Ca

Re: How to Insert Images to a Posting

Postby Curtis_F » Thu Oct 15, 2009 10:53 am

Andrew,

Just as an update on my issues...site issue, not personal ones...well they are personal site issues, but not the site of my personal issues.

Any way, I've checked through the forum and for some reason I can't post any attachments only in the "Modeling: Locomotives" section. All the other sections I can hit the "new topic" or "reply" buttons and have the attachment options.

Even if I go into the "Modeling: Locomotives" section and then into this topic the attachment tab doesn't come up. But if I come to this topic through any of the other sections it works fine.


Thanks for looking into this,

Curtis
Curtis S. Ferrington
Train Nut
User avatar
Curtis_F
 
Posts: 103
Joined: Mon Sep 14, 2009 11:09 am
Location: Reedley, CA

Re: How to Insert Images to a Posting

Postby pcngadmin » Wed Oct 21, 2009 2:06 pm

Curtis,

I corrected the issue with uploading files, you should be able to do it properly in the Modeling: Locomotives section.
In addition I added a bit of code to allow youtube video posting. You should see a button when creating a posting that says "youtube", press the button and simply paste the address from youtube video i.e: http://www.youtube.com/watch?v=RaP8f2pl0b0

Make sure this link is in the middle of the tags and you should get:
pcngadmin
Site Admin
 
Posts: 8
Joined: Sat Jul 18, 2009 3:56 pm


Return to Western Narrow Gauge Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron